كارشناس ارشد محيط زيست گفت: استفاده از ماسك m3، نخوردن غذاهاي چرب، نوشيدن آب زياد، مصرف سبزيجات و لبنيات ازجمله مواردي است كه براي كاهش تأثيرات آلودگي هوا بر بدن ضرورت دارد.در زمان آلودگي هوا چه كنيم؟شايان صادقي كارشناس ارشد محيط زيست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقداماتي كه بايد در مواجهه با آلودگي هوا داشته باشيم، اظهار داشت: در هواي آلوده بايد آن دسته از مواد غذايي را مصرف كرد كه خاصيت خنثي كنندگي مواد سمي موجود در هوا را داشته باشند.
وي گفت: هر فرد روزانه نزديك به 22 هزار بار تنفس ميكند از اينرو تقريبا به 15 كيلوگرم هوا در روز نيازمند است.
كارشناس ارشد محيط زيست ادامه داد: بنابراين هنگام آلودگي هوا از بيني تنفس كنيد نه از دهان و در هنگام تردد در فضاي خارج از منزل از ماسك m3 استفاده كنيد.
صادقي درباره چگونگي مصرف مواد خوراكي، بيان داشت: در هنگام مواجهه با آلودگي هوا از خوردن غذاهايي با چربيهاي جامد حيواني و گياهي و تنقلات كم ارزشي چون چيپس، پفك و موادي چون سوسيس و كالباس پرهيز كنيد.
وي ادامه داد: سير، پياز و تره فرنگي حاوي گوگرد هستند و ميتوانند از مخاط دستگاه تنفسي در برابر آلودگي محافظت كنند.
كارشناس ارشد محيط زيست با تأكيد بر اينكه نوشيدن آب زياد در زمانهايي كه هوا آلوده است به شدت ضروري است، افزود: نوشيدن آب زياد به كليهها كمك ميكند تا املاح اضافي از بدن خارج شود و ذرات آلوده ناشي از تنفس هواي آلوده مدت كمتري در بدن بمانند.
صادقي تصريح كرد: نوشابههاي گازدار مصرف نكنيد كه باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن ميشود.
وي با اشاره به خوردن غذاهي حاوي اسيدهاي چرب امگا3، گفت: ماهيهاي روغني سرشار از اسيدهاي چرب امگا3 هستند كه تنگي نفس و اثرات زيان بار تركيبات التهاب آور را كاهش ميدهد، بهتر است نحوه مصرف به صورت بخار پز، آب پز يا تنوري باشد.
كارشناس ارشد محيط زيست با بيان اينكه در زمان آلودگي هوا بايد از مواد غذايي آنتي اكسيدانهاي سلنيوم و بتاكاروتنها استفاده كنيم، افزود: وجود بتاكاروتن در سبزيجات و ميوههايي مثل طالبي، انبه كدو تنبل، فلفل، اسفناج، كلم و زرد آلو وجود دارد.
صادقي ادامه داد: غذاهاي دريايي، مرغ، نان، آجيل و غلات سبوي دار هم داراي سلنيوم هستند كه مصرف آنها در زمان آلودگي هوا موثر است.
وي درباره مصرف ديگر مواد لازم براي كاهش تأثيرات آلودگي هوا، گفت: مصرف موادي چون كرفس، اسفناج، گوچه فرنگي، ليمو شيرين، نارنگي، پرتقال و برگه سبز كاهو داراي ويتامين C هستند در زمان آلودگي كمك كننده است.
كارشناس ارشد محيط زيست ادامه داد: مصرف موادي چون جوانه گندم، روغنهاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز، ويتامين E دارند كه در كاهش تأثير آلودگي مفيد هستند.
صادقي توضيح داد: مصرف موادي چون شير، كره، زرده تخم مرغ داراي ويتامين D هستند و استفاده از آنها در زمان آلودگي هوا موثر است.
وي با بيان اينكه آن دسته از مواد غذايي كه شامل پكتين هستند، سرب موجود در هوا را ميگيرند، گفت: مصرف روزانه يك عدد سيب، پرتقال يا توت فرنگي در زمان آلودگي هوا تأثير بسزايي در كاهش آثار هواي ناسالم دارند چرا كه اين مواد شامل پكتين هستند.
كارشناس ارشد محيط زيست تأكيد كرد: افرادي كه كمبود كلسيم دارند، بيشتر در معرض خطر آلودگي با سرب قرار ميگيرند، لذا خوردن غذاهاي حاوي فسفر، منيزيم و كلسيم هم ضرورت دارد.
صادقي در پايان گفت: مصرف شير، ماست و دوغ كم چرب به عنوان خنثي كننده سموم و كاهش صدمات دستگاه تنفسي و التهاب دستگاه گوارش موثر است، البته افرادي كه كمبود كلسيم دارند بايد با مصرف بيشتر لبنيات بدن خود را در برابر آلودگي هوا واكسينه كنند.
دوشنبه ۰۹ دی ۹۸ | ۱۸:۰۹ ۶۴ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است